IQlight lamper - designet af Holger Strøm

IQlight lamper - designet af Holger Strøm

 

IQlight lighting system™ er et unikt stykke dansk design fra 1973 - skabt af den danske designer Holger Strøm, som på daværende tidspunkt arbejde hos Kilkenny Design Workshops i Irland. Oprindeligt opstod idéen om IQligth lampen som en juledekoration i 1972, men Holger kunne ikke slippe idéen om at skabe mange forskellige former ud af de samme løs-dele.

 

IQlight® består af et antal ens moduler, der sættes sammen til en lampe. Afhængig af antal moduler og måden hvorpå de sammensættes, kan man skabe op til 21 forskellige lamper – eller designe sin helt egen.

 

IQlight® findes i 6 størrelser og sælges i æsker indeholdende 30 moduler. I den runde 30-moduls form har IQlight® en diameter på mellem 30cm og 80cm. IQlight® er yderligere lavet i en limited edition - ’Mikado’, med mørkeblåt silketryk.

 

Modulerne er fremstillet af hvid PVC plast, som er fleksibelt og slidstærkt samt nemt at rengøre. Ved ophængning hægter modulerne stramt om ledningen således at der kun skal benyttes almindelig ledning samt fatning. Sammenfletningen af IQlight® lampens moduler skaber et spænd, hvilket udløser åbninger i lampens lyse organiske overflade. Disse åbninger medvirker til spredningen af lyset og får IQlight® til at fremstå helt unik.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.