EASTER SALE - SPAR 25% PÅ ALLE HAVEMØBLER!

EASTER SALE - SPAR 25% PÅ ALLE HAVEMØBLER

 

Har du nogensinde været i et rum, der var perfekt belyst?

Lys skal bruges for at kunne se noget, når det er mørkt, men er lys meget mere end bare belysning?

Ja, for lys er stemning og lys er hygge. Lys er det, der skaber et rum – det sidste prik over i’et.

 

Belysning

Med de rigtige lamper kan du skabe hygge, god stemning om spisebordet eller fokus på arbejdet. Og med de forkerte eller for få, kan du skabe den modsatte effekt.

Måske tror du, at det ikke kræver mere end et stearinlys til at sprede hygge? Jo, stearinlys er hyggelige, men du kan gøre meget mere med de rette lamper. Med forskellig grad af belysning placeret på de rette steder i boligen, kan du skabe dit helt eget lysunivers.

 

Lamper, der spreder hygge


Står aftenen på en hyggelig samtale med en god rødvin i glasset? Så skal du nok have fat i noget hyggelys. Hyggelys skal ikke være skarpt og må gerne indeholde flere gullige end blå toner, da de blå toner minder for meget om dagslys. Lampen skal sprede stemning, men samtidig give så meget lys, at du kan se, hvem du snakker med, og hvad du har i glasset.

En god ide kan være at stille en sød bordlampe på kommoden eller i vindueskarmen. Eller du kan stille en lidt mindre lampe på sofabordet, hvor den vil skabe hygge til de stille samtaler. Hvor end, du stiller den, er det vigtigt, at den har en dæmpet belysning, som giver rummet en hyggelig stemning.

En lækker lampe, der har netop denne effekt er Follow Me lampen fra Marset. Den har et fint gulligt lys og den rette størrelse til at sprede hygge. Den kan tilmed transporteres, så du kan bruge den mange forskellige steder uden besvær med ledninger og stik.

 

En lampe til læsningen


Når du sætter dig til rette i læsehjørnet, vil du selvfølgelig gerne kunne læse, hvad der står i din bog, men lyset skal heller ikke være så skarpt, så det ikke længere skaber hygge. Du vil derfor få det bedste læsehjørne med noget, der minder om hyggelys, men lidt skarpere.

Prøv fx at hænge en lille pendel over lænestolen i hjørnet. Den vil give det rette lys, uden at det er alt for skarpt. En anden mulighed, er at hænge en lampe på væggen ved siden af stolen. Den vil give et mere koncentreret lys til læsningen, som også skaber en hyggelig stemning i dit læsehjørne.

 

Skab god stemning om bordet med den rigtige lampe


Rundt om spisebordet vil du selvfølgelig gerne se, hvad du spiser og hvem du spiser sammen med. Lyset må ikke være for skarpt, så der stadig er en grad af hygge. Det skal dog være lidt skarpere end hyggelyset og læselyset.

Prøv fx en pendel eller to. Har du et lille bord, burde en pendel være nok. Har du et større bord, kan du eksperimentere med at hænge to eller tre pendler op. Du kan skabe et ensartet look ved at hænge den samme slags lampe to-tre gange. Du kan evt. variere lidt med farverne.

Vil du gerne skabe et mere kontrastfyldt look i spisestuen, kan du finde to-tre forskellige lamper, som komplimenterer hinanden.

 

Skab fokus med det rigtige lys


Når du skal arbejde, er hyggelyset ikke det mest optimale. Jo, der må da gerne være hyggeligt på dit skrivebord, men du har brug for lys for at kunne se dine projekter og ikke blive træt i øjnene. Derfor må lyset på skrivebordet eller i arbejdsværelset gerne være skarpt og med lidt blå lys, der minder mest om dagslys. Ligesom med hyggelyset, er en bordlampe det mest bruge på skrivebordet. For at lyset kan give dig en god arbejdsstemning, skal det blot være lidt skarpere.

Hvis du vil prøve noget andet, kunne en pendel over skrivebordet også være en ide. Den vil give dig et skarpt fokuseret lys, uden at den indtager for meget plads på skrivebordet. En sjov løsning, der især er velegnet til mindre skriveborde.

 

Filtre

Filtre

Brand
Pris
Material
Color
Højde
Length/Depth
Bredde
Diameter
666 fundet produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 fundet produkter
grid-single grid-2