Sådan sidder du korrekt på en kontorstol

Sidder du rigtigt ved skrivebordet? Det er godt spørgsmål at stille sig selv, og hvis du er i tvivl, bør du læse med her.
Det betyder meget at du sidder godt, når du skal arbejde ved dit skrivebord. Hos Unoliving vil vi gerne hjælpe dig, så du kan få den bedste arbejdsstilling og undgå rygsmerter i løbet af dagen. Vi har derfor lavet en guide til dig, hvordan du sidder rigtigt ved skrivebordet.

Der er 6 ting du skal være opmærksom på, når du skal sidde ordentlig.

 

1. Ned med skulderne
Når du sidder indtil skrivebordet, er det vigtigt at dine skuldre hænger afslappet ned af siderne langs kroppen, så du ikke sidder og spænder i nakken. Spænder du i nakken, vil du have lettere ved at få hovedpine og ømheder i nakken.
Lad dine albuer og arme hvile på bordet, når du sidder og taster på tastaturet, så dine muskler slapper af. Et godt tip; Dine arme bør være bøjet ved en 90 -120 grader vinkel, når du sidder ved skrivebordet.

 

2. Placer begge fødder på jorden
Ved at have begge ben placeret faldt på gulvet, sikre du, at du sidder mere ret i din siddeposition. Det betyder, at din læn og nedre ryg bliver bedre støttet af din stol, og dermed får dig til at slappe mere af i lænden. På den måde vrider du ikke i kroppen i løbet af dagen, i håb om at smerterne i lænden går væk.

 

3. Stræk dig i løbet af dagen
Det er en god ide at strække dig, hvis du har siddet på dit kontor i lang tid. Dine nakkemuskler bliver meget hurtig stive. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at strække dig, så du undgår smerter i nakken. På den måde bliver dine muskler ved nakken også mere smidig, der kan hjælpe dig til at have mindre ondt i nakken.

 

4. Se nedad
Det er ikke helt ligegyldigt hvordan din computer eller skærm skal stå på skrivebordet. Mange tror at skærmen skal op i hovedhøjde, for at opnå den bedste position for nakken. Dette er en stor fejl! For at undgå at din nakke spænder, skal du kigge ned på skærmen.

 

5. Skift stilling
Hvis du arbejder i mange timer om dagen på dit kontor, er det vigtigt at du varierer i din siddeposition, for at undgår smerter i nakke og ryg. Din krop er skabt til bevægelse, derfor er det en god ide, at have et hæve-sænke bord på kontoret, så du har mulighed for at varierer mellem at stå og sidde ned i løbet af dagen.
Selvom du muligvis har travlt, skal du huske at holde pauser! Rejs dig op engang imellem, så du er mere klar til at arbejde - og får mere fra hånden.
Tip: Træn i din fritid, for at få løsnet op i dine muskler.

 

6. Sid ordentlig på stolen
Et af de vigtigste faktorer er, at du skal sidde ordentligt på din stol. Uanset hvor længe du sidder ved skrivebordet, er det en god ide at have en god kontorstol, som du kan indstille efter din krop. På den måde sørger kontorstolen for, at du har fuld bevægelse i løbet af dagen.

 

Vælg en kontorstol med 5 hjul, som giver stolen stabilitet. Vær opmærksom på at det er en god ide, at have en stol der kan reguleres i højden, for at opnå den helt rigtige siddeposition. Hvis du bruger mange timer på kontorstolen, bør du vælge en kontorstol med vippefunktion i sædet, for at fuldende den helt perfekte siddeposition.

Vis alle
Side:
    Side
  1. 1
  2. 2
Vis alle
Side:
    Side
  1. 1
  2. 2