EASTER SALE - SPAR 25% PÅ ALLE HAVEMØBLER!

EASTER SALE - SPAR 25% PÅ ALLE HAVEMØBLER

 

Hvilken type læder skal jeg vælge?

I møbelverdenen er læder ikke bare læder. I dag findes der mange måder at bearbejde ægte læder på, samt mange måder at skabe kunstigt læder. De mange forskellige typer har hver deres fordele og ulemper. Er pris vigtigt eller er komfort vigtigt? Er det læderets udseende der vægtes højest, eller er det slidstyrken? Vi hjælper dig med at finde det helt rigtige lædermøbel og giver her en kort beskrivelse af mange forskellige typer læder, vore møbler kan være fremstillet af.

 

Anilinlæder
Anilinlæder er den type læder der kommer tættest på det "rå" naturlige læder.Da denne lædertype er uden egentlig overfladebeskyttelse og der derfor ikke er nogen mulighed for at skjule eventuelle "fejl" i det færdige læder, bruges der til denne lædertype huder af høj sortering. Det er et krav at huderne kun må have få skader eller naturlige ar, for ikke at blive frasorteret.Anilinlæder er et blødt materiale, meget behageligt at sidde på og føles stort set aldrig hverken varmt eller koldt. Til gengæld er Anilinlæder også væsentligt mere sårbart overfor brugspåvirkninger.Pletter efter spildte væsker, fedtstof m.v. lader sig undertiden kun vanskeligt fjerne.Læderet vil med tiden, i forhold til andre lædertype, få en kraftigere patina end de fleste andre lædertyper, afhængigt af den valgte farve, specielt på de mest brugsudsatte flader.Anilinlæder anbefales, hvis der primært er fokus på at materialet skal være behageligt at bruge og hvor det praktiske spiller en mindre rolle. 

 

Semianilinlæder

Denne type læder har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere resistent for påvirkninger i dagligdagen. Overfladebehandlingen, der beskytter læderet, betyder dog at læderet bliver en lille smule mindre behageligt i brug og overfladen får et lidt mere kunstigt look.Dog betyder overfladebehandlingen at man har lidt større reaktionstid til at fjerne spildte væsker og lignende fra læderets overflade inden det begynder at trænge ind og give pletter eller skjolder. Ændringer i læderets udseende vil også være mindre for denne lædertype end for det ovennævnte anilinlæder. Semianilinlæder bør foretrækkes, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk lædermateriale, men uden at give afkald på de bløde og behagelige egenskaber læderet har.

 

Nubuck

Nubucklæder er bearbejdet på en unik måde for at få sit ru udseende.Læderet er en anilin type, der betyder at det ikke har nogen overfladebeskyttelse.Garverierne imprægnerer dog almindeligvis Nubuck læderet for at give det en vis beskyttelse.Læderet kan bedst sammenlignes med ruskind og Nubuck vil derfor også forandre sig på en lignende måde, f. eks kan den ru overflade blive slidt af hvor læderet bruges kraftigst, så overfladen på disse steder bliver mere glat.Nubuck kræver derfor en regelmæssig og grundig vedligeholdelse og pleje for at bevare sit oprindelige udseende.


Dækfarvet læder
Dækfarvet læder har fået en kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med læderlak, der resulterer i et særdeles praktisk læder, der kan holde til lidt af hvert.Den kraftigere behandling bevirker at læderet noget bliver stivere og mere kunstigt at se og føle på.Farvningen lukker, helt eller delvist, læderets overflade og det bliver mindre behageligt i brug.Læderet vil derfor heller ikke forandre sig særligt meget i brug, så man kan roligt regne med samme udseende i relativt lang tid.Til gengæld er denne lædertype meget praktisk i brug og møbler med dette materiale kan derfor anbefales, hvor de praktiske egenskaber er vigtigst og de komfortable egenskaber er sekundære.

 

By-Cast Læder / PU Læder
By-Cast læder og PU læder er som oftest produceret af oksehuder, mere specifikt af spaltlaget der garves, farves og efterfølgende narvsættes (præges med lædermønster) for til sidst at blive påført et lag
beskyttende Polyurethan (PU) der giver overfladen det karakteristiske glatte og blanke look.
Polyurethan er et plastmateriale, og derfor vil det færdige læder være praktisk og slidstærkt, men det naturlige læders smidighed og komfort må man være foruden på disse møbler.


Antiklæder (NarvLæder)
Disse typer læder er lavet for at kunne fremstille et møbel, der fra starten ser gammelt ud.Denne "Antik" effekt kan opnås på flere måder: En måde er ved af farve læderets overflade med farvet lak i forskellige nuancer.En anden mulighed er at påføre farvet voks på læderets overflade. Idet at hele meningen med antik-læder er at give det et gammelt look må der forventes større forandringer i læderets udseende.


Spalt (Bageste lag af huden)
Spalt er det inderste lag af den spaltede dyrehud, altså den del af den spaltede hud der vender indad.Det har derfor, ingen naturlig overflade og må derfor igennem en større bearbejdningsprocess for at få et brugbart læder.Spalt bliver garvet, overfladefarvet og herefter præget med et lædermønster for at ligne de øvrige lædertyper. Dette kaldes at narvsætte. Da spaltlæder ikke har helt den samme styrke som "narvlæder" bruges det normalt kun til overflader der ikke udsættes for nogen særlig slitage – eksempelvis stel. Spaltlæder finder man normalt på møbler i den billigere ende.

 

Skai

Skailæder er kort fortalt et læderlignende plastikbetræk.Det har ligesom bonded læder, ingen af læderets naturlige egenskaber, udover dets udseende, og derfor bliver det ofte brugt i fremstillingen af møbler i den billigere klasse.Skailæderet er ikke frygtelig slidstærkt, og det skades forholdsvist let hvis det udsættes for hård behandling.Da det ikke er naturligt læder vil dets udseende heller ikke forandre sig, og derfor skal man være opmærksom på møbler hvor både naturligt læder og skailæder indgår. Den ene type læder vil forandre sig, den anden vil ikke.

 

Bonded Læder / Regenereret læder

Der findes forskellige typer af bonded læder. Den type der dog som oftest bruges på polstrede møbler i dag er et produkt baseret på polyurethan eller vinyl. Materialet er fremstillet af læderspåner blandet med polyurethan eller andet vinylprodukt der oftest er støbt på overfladeden af et tekstillag.

Afslutningsvis bliver der trykt eller printet lædermønster i overfladen for at nærme sig et rigtigt læderlook. Bonded læder har ingen af de oprindelige læderegenskaber, men ønsker man et læderlook til en fordelagtig pris, kan bonded læder eller regenereret læder med fordel vælges.

Filtre

Filtre

Brand
Pris
Material
Color
Højde
Length/Depth
Bredde
Diameter
666 fundet produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 fundet produkter
grid-single grid-2