CYBER MONDAY | Op til 40% rabat på sofaer -> Se dem her

Bæredygtighed

Hos Unoliving ønsker vi at være en del af den forandring, verden har brug for. Vi kan alle tage bedre beslutninger og gøre mere.

Sammen gør vi en forskel.

Derfor har vi som møbelhus – og som din leverandør af møbler til alle anledninger – et ansvar for at stille bedre muligheder til rådighed. For at gøre det muligt for dig at træffe reflekterede valg om de møbler, du køber.

Vi vil tilbyde møbler, der er lavet i materialer, som er velovervejede, og som tager bedre hensyn til den verden, vi lever i. Disse materialer kan du læse mere om her.

Disse varer er lavet i et materiale, som på en eller flere måder er bedre end deres klassiske modstykke.

Det kan være, at der bruges mindre vand i produktionen, at CO2-udledningen er lavere, at der bruges færre kemikalier, at materialet er genanvendt eller noget helt femte.

Der findes endnu ikke et materiale, som kan klassificeres som 100% bæredygtigt. Derfor arbejder vi mod at anvende mere velovervejede og bedre materialer – og vi opfordrer dig til at reflektere over dine valg.

"EU er på vej med et fælles regelsæt i EcoDesign-forordningen, som vil gøre bæredygtige produkter til normen i EU, men standarderne er blot ved at blive formuleret. Mens møbelbranchen venter på EU’s fælles regler, forsætter virksomhederne deres omkostningstunge dokumentationsarbejde; 43 procent af virksomhederne har planer om at blive FSC-certificeret, 30 procent vil bruge det europæiske miljømærke Blomsten, og 17 procent vil gå i gang med at udarbejde miljøvaredeklarationer."

 

Grønnere  møbler

Når det kommer til møbler, er det vigtigt at tænke sig grundigt om. Har du virkelig brug for et nyt sofabord, når det gamle ikke fejler noget? Er det fornuftigt at købe et nyt klædeskab med bestemte mål til din nuværende lejlighed, når du har planlagt at flytte om et par år? Og er det nu en god idé at købe en seng fra ny af til dit barn, når det alligevel vokser sig større, før du når at se dig om?

Gør det derfor til en vane at overveje, om du virkelig har brug for et nyt møbel – eller om du måske kan nøjes med at friske dit gamle møbel op eller gå på jagt efter et brugt møbel. Det sparer dig penge, og det sparer miljøet for affald og ressourcer til at producere nyt.
Giv møblerne nyt liv
Bladrer du tit drømmende igennem boligmagasinerne og ser på de sidste nye sofaer i flotte farver og spændende materialer? Og kigger du så tøvende over på din lysegrå, halvkedelige sofa, der har fulgt dig fra din studielejlighed og med ind i rækkehuset? Det skal du ikke gøre. Der er jo en grund til, at den ikke er kasseret endnu – den holder stadig. Så i stedet for at drømme om en anden sofa, kan du give din gode, gamle sofa et friskt pust og et nyt liv. Du kan fx ombetrække den – eller sy nogle farverige puder til den og supplere med en lækker plaid. Små ting kan gøre en stor forskel.

Det samme gælder dine øvrige møbler. I stedet for at kassere dem, kan du prøve at reparere dem og pifte dem op. Giv den gamle skammel fra sommerhuset en frisk omgang maling, giv spisebordet en nedslibning og lidt olie, og sy en ny hynde til slagbænken i køkkenet. Det resulterer i mere unikke møbler, giver dit hjem et personligt udtryk og giver dig muligheden for at udfolde dig kreativt. Og så er det bedre for pengepung såvel som miljøet end at smide ud og købe nyt.
  • 44 % af danskerne køber nye større møbler, fx sofa, seng, spisebord og stole, når de flytter.
  • Kun 24 % af danskerne undersøger altid muligheden for reparation af et ødelagt møbel.
At genbruge føles ikke bare bedre end at smide tingene ud. Det er også bedre for miljøet. Pointen er simpel: Jo flere, der bruger tingene, jo færre ting er der brug for – og på den måde sparer du ressourcer til produktion af nye produkter. Derudover kan du spare penge ved at købe møbler brugt, da de ofte er billigere end nye.

Genbrugsmøbler kan desuden bidrage med noget smukt og specielt til dit hjem mellem de andre mere moderne møbler. Gå på jagt på det lokale loppemarked eller på en af de mange portaler, hvor man kan købe og sælge brugte ting.

På samme måde kan den seng, dit barn er vokset ud af, eller det sofabord, som der ikke er plads til i den nye lejlighed, glæde andre, hvis du sælger det videre, forærer det til en ven eller den lokale genbrugsbutik.
Køb kvalitet
Køb møbler af god kvalitet. Ofte er disse både flottere og mere lækre end møbler af dårlig kvalitet. Samtidig holder de længere og kan betale sig at reparere – eller sælge videre, hvis du fx skal flytte og ikke kan have dem med. Det sparer ressourcer, mindsker mængden af affald og er også godt for privatøkonomien.
Vælg møbler med Svanemærket
Der findes efterhånden et stort udvalg af miljømærkede møbler, bl.a. senge, børnemøbler, stole, kontormøbler og sofaer. Og der er mange gode grunde til at se efter Svanemærket, når du vælger møbler. Svanemærkede møbler skal have en lang levetid, hvilket er afgørende for møblets samlede aftryk på miljø og klima. Der bliver også stillet krav, som er med til at sikre, at flere materialer kan recirkuleres, Samtidig lever møblerne op til skrappe kemikaliekrav, hvilket gavner dit indeklima.
Lad nye møbler dampe af
Når du køber nyt møbel, der er friskt fra fabrikken, er det en god idé at pakke det ud et andet sted og lade det dampe af udenfor, inden det kommer ind i hjemmet. Især hvis det er til børneværelset eller soveværelset. På den måde bliver der afgivet færre kemikalier på de værelser, hvor du typisk opholder dig flest timer i døgnet. 
Vedligehold møblerne. Når du har investeret i gode møbler, bør du også vedligeholde og behandle dem godt. Møbler af visse materialer kræver måske speciel behandling såsom olie- og træbehandling. Tekstiler i sofaer og på stole kan trænge til en kærlig hånd og vask. Og andre møbler skal have strammet en skrue i ny og næ. Gør de små ting undervejs, der gør en stor forskel for møblets
En jungle af certifikater
Der findes et utal af certifikater og prædikater, der skal vise grønne-egeskaber ved møbler. Vi har listet et udvalg af dem, hvor vi har kendskab til at der er et reelt grønt aftryk.
CE
I EU er man blevet enige om at beskytte forbrugerne mod produkter, der kan være farlige eller skadelige. Derfor er der lavet nogle krav, som en række produkter skal leve op til, før de lanceres. For at forbrugerne kan vide at produkterne lever op til kravene, skal de være mærket med CE-mærket. CE-mærket viser, at en producent har afgivet løfte om at deres produkter lever op til de angivne lovkrav. CE-mærkningen betyder også, at når den er påført et produkt eller på ledsagende dokumentation, at produkterne er i overensstemmelse med europæiske standarder og tekniske godkendelsesvejledninger. Det betyder også, at produkterne frit kan markedsføres og købes og/eller sælges sikkert.
Downa fresh
Downafresh
Produkter med denne mærkning opfylder både renheds- og hygiejnekrav efter DIN EN12935 (en europæisk standard for hygiejne). Produktets naturfyld vil være vasket og varmebehandlet, så det hverken indeholder mider eller andre allergifremkaldende stoffer. Mærkningen er ligeledes en garanti for, at lovgivning om dyrevelfærd og etik overholdes.
ECO Label
EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke, der stiller skrappe miljø- og kemikaliekrav til produkter. Målet med miljømærket, EU Ecolabel, er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser miljømærket på hele produktets livscyklus og de miljømæssige problemer, der opstår undervejs – for at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Netop det med at se på hele produktets livscyklus er medvirkende til at adskille EU-Blomsten fra mange andre mærkningsordninger. Produkter mærket med EU-Blomsten har været gennem en grundig kontrol, og derfor kan man være tryg når man vælger produkter med denne mærkning.
Fairtrade
Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at sikre bedre løn og ordentlige arbejdsforhold for verdens udsatte bønder og arbejdere. Dette mærke arbejder for, at bønderne modtager en fair pris for deres råvarer, og samtidig, at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der både tager hensyn til mennesker og miljø. Det gælder hele processen – lige fra at frøet plantes til produktet lander i butikken med Fairtrade-mærket på emballagen. Mærket guider dig, som forbruger, til produkter produceret bedre for miljøet.
Samtidig har Fairtrade indflydelse på alle 17 Verdensmål, men især otte er særlig knyttet til Fairtrade-arbejdet.
FSC
FSC (Forest Stewardship Council®) er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over gennem certificering af skove og virksomheder og mærkning af produkter. FSC sikrer, at træ kommer fra ansvarligt drevne FSC-certificerede skove og andre ansvarlige kilder som f.eks. genbrug. En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig ansvarlig skovdrift. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem. FSC bidrager til 14 ud af FN’s 17 Verdensmål og den grønne omstilling og FSC certificeringsordningen bakkes op af flere anerkendte NGO’er såsom WWF Verdensfonden og Verdens Skove. Se efter FSC-logoet ved de FSC-mærkede produkter på hjemmesiden (FSC® N003843).
GOTS
GOTS (Global Organic Textile Standard) er en mærkningsordning for tekstilprodukter lavet af økologiske naturfibre. Når man køber et GOTS-certificeret produkt, er man sikret en mere miljørigtig produktion fra råmateriale til færdigt produkt. Ved en GOTS-certificering bliver der stillet høje krav om dokumentation i forhold til økologi, kemikaliebrug, arbejdsforhold og kvalitet – og på den måde bliver der taget mere hensyn til miljøet og de mennesker, der arbejder med produkterne. Alt sammen for at man i sidste ende kan skåne miljøet og sikre et mere ansvarligt kvalitetsprodukt.
ISO 14001
ISO 14001 er en af mest international anerkendte miljøstandarder, som er til for at sikre det eksterne miljø mod forurening. Denne standard danner en ramme, inden for hvilken en virksomhed kan forbedre sine miljøpræsentationer i overensstemmelse med øvrige miljøforpligtelser. En fordel ved denne standard er, at den muliggør at fremme reduktioner i forurening, affaldsproduktion og utilsigtet udledning i miljøet.
OEKO-TEX
OEKO-TEX er et af verdens førende sundhedsmærkninger for tekstiler, og genkendes også med mærket ’Tiltro til tekstiler”. OEKO-TEX har flere certificeringer under sig, dog har de alle det tilfælles, at før produkterne kan få en OEKO-TEX-certificering, skal de kunne overholde strengere krav end dem, der stilles i lovgivningen ikke kun i EU, men også i Danmark. Disse krav kan være til indholdet af kemiske stoffer, der er, eller mistænkes for at kunne være, skadelige for vores helbred. De fortæller også om, hvorvidt produkterne er produceret ansvarligt under sikre produktionsforhold, mere miljøvenligt og socialt ansvarligt.
Svanemærket
Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden, og er et af verdens skrappeste miljøcertificeringer man kan finde - hvilket kun gør det nemmere for dig, som forbruger, at vælge blandt produkter, som er bedre for miljøet. Mærket stiller krav ved at udelukke en række kemikalier, der kan være skadelige for både mennesker og miljø. 
Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra både produktion og forbrug. Svanemærket ser på det, man kalder produktets livscyklus. Det betyder derfor, at man ser på hele produktets rejse og de miljømæssige problemer, der opstår undervejs – for på den måde at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Unoliving A/S

Adresse:
Dalsagervej 25F
8250 Egå
Danmark

Telefon: +45 7242 4343

E-mail: kundeservice@unoliving.com

Kundeservice åbningstider:

Mandag - Fredag: 10:00 - 12:00

Vi ser frem til at hjælpe dig!