Sengeguide - Sådan vælger du den rette seng

Find vores sengeguide til din næste seng nederst på siden.

Filtre

Filtre

Brand
Pris
Material
Color
Højde
Length/Depth
Bredde
Diameter
666 fundet produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 fundet produkter
grid-single grid-2

Hvordan vælger man den rigtige seng?

Vi tilbringer meget tid i sengen – faktisk en tredjedel af vores liv – så hvorfor ikke vælge en seng, der hjælper os til den bedst mulige søvn? Derfor hjælper vi dig gerne med at finde den bedste seng der passer til lige præcis dig.
Der findes mange forskellige typer af senge, og det kan være svært at finde rundt i den store senge-jungle. Derfor har vi hos unoliving.com samlet en række senge, som vi kan stå inde for, og som du kan være sikker på kvaliteten af. Vi har tre sengeserier, Athena, Ophelia og Tom Tailor. Her får du en gennemgang, så det bliver nemt for dig at finde lige præcis den rigtige seng.

Der er 4 ting du skal tage stilling til, når du skal vælge den rigtige seng

Vær opmærksom på, at den rigtige madras til dig ikke nødvendigvis er den rigtige madras til din partner. Find den madras, der passer til dine individuelle behov og gør det samme for din partner.

1 Sengetype

Først skal du tage stilling til hvilken form for seng du ønsker – en boxmadras er en god basisseng med fokus på funktionalitet, en kontinentalseng er en komplet løsning med fokus på både komfort og design, og en elevationsseng er for mange den ultimative luksus med mulighed for regulerende liggeposition. Tænk over hvad du skal bruge din seng til – skal den være flot at se på? Læser du i sengen? Eller skal den blot bruges til at sove i?

2 Hårdhed og fjedre

Derefter skal du kigge på hårdheden af sengens madras. Dette kommer meget an på din vægt og hvor blød/hård du gerne vil have at senge føles. Vi har lavet denne vejledende oversigt, som kan give dig et billede af hvilken type hårdhed og fjedre der vil passe til dig. Vær opmærksom på, at det er meget individuelt hvordan de forskellige madrasser føles. Generelt skal folk af spinkel eller normal bygning ikke have så meget støtte til hofterne, som en person der er kraftigt bygget. Så, hvis man er kraftigt bygget og er på grænsen mellem en medium og fast madras, så vil det oftest være bedst at vælge den faste madras.

3 Topmadras

Herefter skal du vælge topmadras. Hos Unoliving.com forhandler vi topmadrasser med kerner af enten celcius (også kendt som memory foam) eller latex, da disse er med til at give dig god støtte og har fantastiske egenskaber. Celcius topmadrasser (memory foam) er trykaflastende, tilpasser sig din liggeposition, og holder på varmen. Latex topmadrasser er støttende, allergivenlige, åndbare og ventilerende. Det betyder, at Latex topmadrasser generelt er lidt hårdere end celcius topmadrasser og er køligere at sove på. Derudover, har vi også skumtopmadrasser, som har god luftgennemstrømning, er vaskbar og beskytter din seng. Denne type topmadras yder ikke nogen yderligere støtte til din krop, men er god at sove på.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til os på + 45 7242 4343.

4 Størrelse

Til sidst skal du tage stilling til størrelsen af sengen. Er det en eller to personer, der skal sove i den, og hvor meget er der plads til i dit soveværelse?
Folk vælger oftest minimum disse bredder til deres senge til:
- 1 voksen: 90 cm bred
- 2 Voksne: 180 cm bred
- 1 voksen og 1 barn: 140 cm bred

Længden på sengen afhænger af din højde. Oftest vil en længde på 200 cm være tilstrækkeligt, men hvis du eller din partner er over 190 cm høj, anbefaler vi, at du vælger en seng med en længde på 210 cm. Længden på 210 cm fås som enkeltseng (90x210 cm) eller som dobbeltseng (180x210 cm). Se vores senge på 210 cm her.

 

Vejledning af sengetype

En elevationsseng bruges til at regulerer din liggeposition og er god til dig, der enten læser eller ser fjernsyn fra sengen – eller bare foretrækker at sove med hovedet eller fødderne lidt hævet. Med en elevationsseng er det slut med at have ondt i nakken og ryggen, når du forsøger at læse eller se TV i sengen.

Folk, der dyrker meget sport, kan også have gavn af en elevationsseng, da det er gavnligt for restitutionen at få løftet benene efter hård træning. Derudover er en elevationsseng også god til folk med problemer med væske i benene. Generelt passer elevationssenge til de fleste, og man kan drage nytte af den i mange år.

Kontinentalseng

En kontinentalseng er en seng med flere madraslag. Den er typisk opbygget af tre lag: en topmadras, en springmadras eller skummadras og en boxmadras. Dette giver dig optimal liggekomfort og støtte. Oftest er kontinentalsenge lidt højere end simple boxmadrasser og har en god ind- og udstigningshøjde.

En kontinentalseng er en seng med ekstra fokus på design og komfort, og typisk den type seng man finder på et lækkert hotel. Så hvis du vil have hoteloplevelsen med hjem, skal du vælge en kontinentalseng. 

Boxmadras

En boxmadras er en simpel seng bestående af en fjedremadras, topmadras og ben. Den kan formegentlig dække dine sengebehov, hvis du ikke har nogle særlige fysiske behov eller ønsker til din seng. Derudover, er det også den billigste type af seng. Så hvis du vil holde omkostningerne nede kan dette være et rigtigt godt valg for dig.

 

Vejledning til hårdhed

Når man vælger seng, er det vigtigt, at man finder den rigtige hårdhed til ens madras. Valget af sengens hårdhed afhænger af din kropsbygning og vægt, og det er derfor meget individuelt fra person til person hvilken seng der passer. Vær opmærksom på dette hvis du skal købe ny seng til dig og din partner – jeres behov kan meget vel være forskellige.
Hvis man er spinkel, vil man typisk ligge bedst på en madras med medium hårdhed. Hvis man har en kraftigere kropbygning og brede hofter, vil en madras med fast hårdhed ofte passe bedst.
Når man ligger på siden på madrassen, skal kroppen støttes således, at ens rygsøjle ligger vandret.

Det er vigtigt, at man får en madras med den rigtige fasthed, så den støtter kroppen bedst muligt. Nogle tror at jo flere fjedre pr. m2, jo bedre – eller at multipocket fjedre per automatik er bedre end pocket fjedre. Men dette er en misforståelse, da for mange fjedre kan være skidt for personer der ikke vejer så meget. Hvis man er spinkel, har man eksempelvis ikke brug for 500 fjedre pr. m2, da der vil være så mange fjedre, at sengen bliver utrolig hård at ligge på. Kroppen er ikke tung nok til at kunne skubbe ned på fjedrene, og de mange fjedre kan derved stoppe blodomløbet. Hvis blodomløbet stoppes vil man opleve, at eksempelvis ens arm sover, når man ligger på sengen. Dette gør, at man får en urolig nat, og en dårlig nattesøvn. Faktisk passer pocket fjedre med 250 fjedre pr. m2 til størstedelen, og multipocket med 500 fjedre pr. m2 passer oftest til folk på over 95 kg.

En anden typisk misforståelse er, at man skal have en meget hård madras, hvis man har tendens til at få ondt i ryggen. Lider du af rygsmerter er det vigtigt at vælge en madras, som passer til ens vægt og kropsbygning – så kan man få en seng, som støtter lænden tilstrækkeligt og giver efter ved skulderne hvis man vender sig om på siden. Når man lægger på siden, skal ens skuldre synke lidt længere ned end lænden, så ens rygrad ligger vandret.

 

Vejledning til fjedre og komfortzoner

De forskellige typer af fjedre er blevet nævnt et par gange, men hvad er det lige pocket, multipocket og bonell fjedre betyder? Vi har lavet en lille beskrivelse af de forskellige typer at fjedre til dig herunder.

Pocket

Pocket fjedre er fjedre som er pakket enkeltvis ind i ”stofposer”. Dette er den mest brugte fjeder i kvalitetssenge. Fjedrene bliver påvirket individuelt, og vil derfor støtte præcis de steder din krop har behov for det. Det betyder også at fjedrene i din side af sengen bliver minimalt påvirket, hvis din partner rører på sig i løbet af natten.

Athena serien laves med pocket fjedre med 250 fjedre pr. m2.
Kontinentalsengene fra Tom Tailor serien er bygget op med to typer fjedre i madrasserne – pocket fjedre i den øverste madras og bonell fjedre i den nederste madras.

Multipocket 

Multipocket er lige som pocket fjedre, fjedre som er pakket ind i ”stofposer”. Forskellen fra pocket fjedre er, at multipocket fjedre er mindre og sidder tættere. Det betyder, at en madras med multipocket fjedre er hårdere end pocket fjedre og støtter på flere punkter på din krop. Derfor anbefales multipocket fjedre med 370 fjedre pr. m2 også til personer, som ønsker en meget hård seng, eller som vejer over 85 kg.

Ophelia serien laves med multipocket fjedre med 370 fjedre pr. m2.

Bonell

Bonell fjedre er timeglasformede fjedre som giver en jævn støtte over hele madrassen. Dette bruges ofte til den nederste madras i kontinentalsenge, da denne madras ikke er i direkte kontakt med kroppen og derfor ikke skal arbejde med individuelle områder som skuldre og lænd. Forskellen på pocket og bonell fjedrene er, at påvirkningen på pocket fjedrene påvirkes individuelt mens bonell fjedrene påvirkes som en helhed. Hvis et område på madrassen med bonell fjedre trykkes ned, har dette også en effekt på de nærliggende fjedre.

Tom Tailor serien er bygget op med en bonell fjedre i den nederste madras og pocket fjedre i den øverste madras.

Komfortzoner

Man kan typisk få madrasser med 3, 5 eller 7 komfortzoner, som har til formål at støtte din krop optimalt så rygsøjlen ligger vandret når du ligger på siden. Komfortzoner er inddeling af hårdhed på madrassen. Eksempelvis har hofterne brug for mere støtte mens skulderne skal kunne synke ned i madrassen. Det betyder, at sengen er lidt hårdere i hofteområdet end i skulderområdet og yder den rigtige støtte.

Madrassen med 7 komfortzoner findes kun i Ophelia Lux sengene. Alle andre senge i vores sortiment er opbygget med 5 komfortzoner.

 

Vejledning til topmadras

En topmadras er med til at forbedre din sengekomfort, forlænge levetiden på din seng og giver et hygiejnisk søvnmiljø.

Celcius

Celcius topmadrasserne er trykaflastende og egner sig rigtig godt til personer, der ønsker trykaflastning til ryggen. Med en topmadras med en celcius kerne vil du opleve, at du nærmest synker ned i madrassen og at madrassen former sig efter din krop. Der hvor du er varmest, vil du synke længst ned og få mest støtte – dette vil være i dine trykpunkter som typisk er skuldre, nakke eller lænd. Eftersom man synker ned i celcius topmadrassen vil denne også være varmere at sove i end en latex topmadras.

Trykaflastende
Former sig efter kroppen
God støtte
Holder på varmen
Tilpasser sig kroppen
Celcius topmadrasser kan vælges til Athena serien, eller sælges separat her

Latex

Latex topmadrassen er det sikre valg. Hvis du er i tvivl om hvilken topmadras, du skal vælge, er dette denne type vi vil anbefale, da den er temperaturregulerende og ikke holder på varmen. Latex er et naturmateriale, som har fantastiske egenskaber – den giver en god støtte, er allergivenlig og materialet er åndbart. Dette er med til at give dig et optimalt sovemiljø.

Støttende
Naturmateriale
Allergivenlig
Åndbar
Ventilerende
Afkølende
Latex topmadrasser kan vælges til Athena serien og Ophelia serien, eller sælges separat her.

Koldskum

Koldskum er åbentcellet og har derfor god luft gennemtrængning, det er fugtbestandig og vaskbart, men har ikke nogle støttende funktion for kroppen. Denne topmadras er idel, hvis du ikke har nogle behov for støtte, varmeafledning eller særlige allergivenlige madrasser.

Luftgennemtrængning
Fugtbestandig
Vaskbar
Koldskum topmadrasser følger som standard med til Tom Tailor serien.

Er du stadig i tvivl om hvilken seng og madras du skal vælge, så kontakt vores kundeservice på +45 7242 4343.