Handelsbetingelser

Her finder du vilkår og svar på de mest almindelige spørgsmål, når du handler på unoliving.com. Finder du ikke svaret her, så kan du altid kontakte os. Kontaktoplysninger fremgår herunder.

Når du handler hos os, så accepterer du nedenstående vilkår. Vær opmærksom på at alle varer er produceret med henblik på brug i private hjem. For erhvervskunder er særlige betingelser gældende og de er beskrevet under afsnit ”Erhvervskunder”.

1. Aftalepart og kontaktoplysninger

Unoliving A/S
CVR-nr. 34056099
Dalsagervej 25F
8250 Egå

E-mail: kundeservice@unoliving.com
Telefon: +45 7242 4343

2. Personoplysninger

Personoplysninger, som indtastes i forbindelse med køb på unoliving.com behandles i overensstemmelse med vores gældende persondatapolitik, som du finder her.

3. Priser

Alle priser er angivet i danske kroner, inkl. moms. Samtlige priser er dagspriser og opdateres løbende. Vi forsøger at sikre, at alle priser på vores webshop til enhver tid er korrekte, men der kan opstå fejl. Hvis vi opdager en fejl i prisen på en vare som du har bestilt, vil vi informere dig herom så hurtigt som muligt og give dig mulighed for enten at genbekræfte din ordre til den korrekte pris eller annullere ordren.

4. Betaling

Betalingsformer

Det er muligt at betale med følgende betalingskort: Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Elektron og MasterCard. Derudover kan der også betales med MobilePay Klarna eller bankoverførsel. Er du endnu ikke fyldt 18 år, kan du købe varer, hvis du har indhentet din værges accept eller i øvrigt har juridisk ret til at indgå købet.

Betaler du med kort, sker det gennem en sikker og krypteret forbindelse via SSL (Secure Sockets Layer) og det er din garanti for en sikker onlinehandel. Det er Nets, som behandler Unoliving´s betalinger.

Har du valgt bankoverførsel som betalingsform, sendes ordren til os uden at du indtaster kortoplysninger. Beløbet skal overføres til os inden afsendelse af varen. Ved bankoverførsel er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen.

Beløbsreservation

Når du godkender et køb og anvender betalingskort eller MobilePay som betalingsmiddel, reserverer vi beløbet på dit valgte betalingskort. Det gælder dog ikke Dankort. Vi foretager reservationen for at sikre os, at kortet ikke er spærret, og der er dækning på kortet.

Vi hæver typisk beløbet på dit betalingskort, når varen afsendes. Dog forbeholder vi os retten til at trække pengene når varen står klar, hvis du ønsker at udsætte din levering ud over 30 dage.

Når beløbet trækkes på kortet, ophæves reservationen automatisk. Den maksimale varighed af en reservation afhænger af korttypen, som du kan få oplyst af kortudsteder, fx din bank.

5. Levering

Generelle betingelser

Da vi benytter forskellige lagre rundt om i Europa, kan din bestilling blive splittet op i flere delleveringer med forskellige leveringsdatoer. Din bestilling kan ligeledes blive håndteret af forskellige fragtfirmaer alt efter størrelsen på varen, og lagerets placering.

Ordrer leveres som standard til første dør i gadeplan. Ekstra services som indbæring, lørdagslevering eller aftenlevering kan du læse mere om her.

Bestillingsbekræftelse, ordrebekræftelse og faktura

Umiddelbart efter bestilling hos os, modtager du en bestillingsbekræftelse pr. e-mail. Modtager du ikke denne kort efter ordreafgivelse, så tjek ”Uønsket post” eller dit spamfilter – eller kontakt vores kundeservice.

Herefter modtager du den egentlige ordrebekræftelse indeholdende forventet leveringsdato. Denne fremsendes oftest indenfor 1-2 hverdage. Fakturaen modtager du, når vi har leveret varen.

Forsinkelse

Det har vores fulde opmærksomhed at levere din vare så hurtigt som muligt og indenfor den forventede leveringstid, men indimellem kan der desværre ske uventede forsinkelser, som vi opdaterer dig på hurtigst muligt. Vi kan ikke tilbyde kompensation for forsinkelser, men du kan altid kontakte os hvis forsinkelsen giver dig uhensigtsmæssige gener. Så undersøger vi om vi kan finde en løsning til dig.

Adgangsforhold

Du har selv ansvaret for at sikre forsvarlige adgangsforhold i forbindelse med leveringen. Herved forstås, at fragtmanden kan komme frem med lastbil til din bopæl og fragtmanden på sikker vis kan komme op ad trapperne i dit hus eller trappeopgang. Ligeledes at der er plads til at komme ind ad døråbninger og/eller elevator med varen. Opdages det først ved selve leveringen at levering eller indbæring ikke kan ske pga. adgangsforholdene, er du forpligtet til at betale for serviceydelsen, da tiden er afsat i køreplanen. Ved køb af større møbler anbefaler vi derfor, at du som kunde har undersøgt og opmålt de nødvendige adgangsforhold.

Modtagelse

Undersøg altid emballagen for synlige skader, når du modtager din ordre fra fragtfirmaet. Skulle der være synlige skader, er de vigtigt, at du noterer det ved modtagelse på fragtmandens ”Smartphone” inden du kvitterer for modtagelsen og, at du samtidigt tager billeder af varen på det sted, hvor chaufføren har stillet den. Er der en åbenlys synlig skade, så nægter du blot modtagelse. Nægtes modtagelse returneres pakken til os, hvorefter vi opretter en sag hos transportøren og kontakter dig med løsningsforslag. Er du i tvivl, så spørg fragtmanden.

Skulle du mod forventning modtage en transportskadet pakke eller du opdager en skade på varen, så bedes du anmelde det til os inden for 24 timer, fra modtagelse af pakken, ved at udfylde formularen her.

Ingen hjemme

Er det ikke muligt at være hjemme til at modtage varen, kan du vælge at få varen stillet på din bopæl (fx carport, skur eller lignende). Dette noteres i kommentarfeltet ved bestilling eller ved at kontakte os på mail eller telefon. Hvis varen må stilles, sker det på dit eget ansvar. Sker det efterfølgende at du bliver forhindret i at være hjemme til at modtage din ordre, er du altid velkommen til at kontakte os med henblik på at aftale et alternativt leveringstidspunkt.

Kan fragtmanden ikke træffe nogen hjemme når han ankommer, vurderes det om varen kan stilles et forsvarligt sted. Det ønsker vi helst, da vi både sparer dig for omkostningen til en genkørsel og miljøet for unødig belastning af en ekstra tur. Hvis fragtmanden ikke kan finde et forsvarligt sted, tager fragtmanden varen med retur og du bliver kontaktet for at aftale en genlevering mod betaling af et genleveringsgebyr.

6. Fortrydelsesret

Udvidet fortrydelsesret

Vi tilbyder en udvidet fortrydelsesret på 100 dage som er at regne fra den dag, hvor du modtager varen. Hvis du ønsker at benytte din fortrydelsesret, skal du skrive til os på kundeservice@unoliving.com, eller udfylde denne formular.

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte modtagelse af en vare uden samtidig at give os besked.

Ved anvendelse af fortrydelsesretten skal de omfattede varer uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter afgivelsen af meddelelsen om fortrydelsen til os, sendes tilbage i væsentlig samme stand.

Ønsker du at returnere en vare købt på unoliving.com, har du tre muligheder: 1) du kan enten henvende dig på vores fysiske adresse med varen, 2) du kan fremsende varen til Unoliving eller 3) du har mulighed for, at vi afhenter varen hjemme hos dig mod betaling. Betalingen vil blive fratrukket det beløb, du får retur for varen. Se prisliste for afhentning af returvarer her.

Det er ikke muligt at fortryde serviceydelser, såsom indbæring, montering, bortskaffelse, mm.

Returnering til Unoliving sker på følgende adresse:

Unoliving A/S
Dalsagervej 25F
8250 Egå

Vælger du at returnere varerne til os med post eller fragt, bærer du selv omkostningerne forbundet med returneringen. Du skal kunne dokumentere, at varen er tilbagesendt rettidigt og bør derfor altid gemme postkvitteringen som bevis for, at du har afleveret pakken til posten/transportøren.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes at varen er blevet håndteret på anden vis, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, den fungerer på. I tilfælde af en sådan håndtering, betragter vi varen som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur. Det afhænger af varens handelsmæssige værdi. Vi anbefaler derfor, at skruer og andre smådele sendes forsvarligt i lukkede poser og at overflader og hjørner beskyttes, da de er særligt udsatte under transporten. Allerhelst foretages returnering i original emballage.

Tilbagebetaling vil ske med samme betalingsmiddel, som blev anvendt ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har samtykket til en anden tilbagebetalingsmetode. Unoliving kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil varerne er modtaget retur.

Varer undtaget fortrydelsesretten

• Varer som er fremstillet efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg
• Varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen

7. Klageadgang

Ønsker du at klage over dit køb, skal du rette henvendelse til vores kundeservice. Hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan du indgive en klage til Forbrugerklagenævnet, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Center for Klageløsning
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg

www.naevneneshus.dk
www.forbrug.dk

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr.

Køb af varer på Unoliving er undergivet dansk ret. Enhver tvist afgøres af de ordinære danske domstole.

8. Reklamation

I henhold til købeloven har du 2 års reklamationsret. Du skal reklamere i rimelig tid efter, at du har opdaget fejlen/manglen ved varen og det er et krav for at der foreligger en berettiget reklamation, og at manglen ikke er opstået som følge af slid, fejlagtig brug eller anden adfærd, der har forvoldt skade på varen.

Skulle du mod forventning modtage en vare, der ikke lever op til den angivne standard, eller i øvrigt er behæftet med en mangel, bedes du kontakte vores kundeservice eller udfylde denne formular.

Købet er omfattet af mangel-reglerne i købeloven. Det betyder, at vi vurderer om vi enten tilbyder at du kan få en mangelfuld vare repareret, udbedre ved reservedel, ombyttet eller om vi kan tilbyde et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Er reklamationen berettiget til returnering af varen, afhenter vi din vare eller vi refunderer dine rimelige fragtomkostninger for at sende varen retur til os. Husk at varen altid skal sendes eller klargøres i forsvarlig emballage. Du har nemlig selv ansvaret for pakken/varerne indtil vores modtagelse. Tag eventuelt et billede af vare og emballage inden returforsendelsen.

Varen kan enten sendes til os, eller leveres fysisk på følgende adresse:
Unoliving A/S
Dalsagervej 25 F
8250 Egå

9. Erhvervskunder

Ovenstående handelsbetingelser er også gældende, hvor køber handler som erhvervskunde. Dog finder følgende aftalevilkår alene anvendelse ved aftaler, hvor køber i det væsentlige handler som led i sit erhverv.

• Tilbud på unoliving.com er rettet mod privatkunder. I forhold til erhvervskunder er der alene tale om en opfordring til at gøre tilbud.
• Der gælder ingen fortrydelsesret eller reklamations for erhvervskunder.
• Såfremt der købes varer med henblik på videresalg, forbeholder Unoliving sig ret til at annullere en handel, hvis der er opgivet forkerte priser på hjemmesiden, da disse er automatisk beregnet. Ligeledes forbeholder Unoliving sig ret til at begrænse antallet af solgte enheder til særlig markedsført pris, da vi altid vil prioritere salg til private. Dette kan gøres uden der kan rettes noget krav mod Unoliving.
• Mailen der modtages efter at en ordre er gennemført er således alene en kopi af indkøbskurven, og ikke en accept på at handlen gennemføres. I de tilfælde, hvor ordremængden ikke accepteres, vil køber blive kontaktet af kundeservice hurtigst muligt.

Reklamation og mangler

Ved levering skal køber straks foretage en sådan undersøgelse af det solgte som ordentlig forretningsbrug kræver. Hvis køber vil påberåbe sig en mangel, skal køber straks give sælger besked. Hvis køber har opdaget eller burde have opdaget manglen og ikke reklamerer som anført, kan køber ikke senere gøre manglen gældende. Sælger kan frit vælge at afhjælpe manglen eller foretage en genlevering. Hvis sælger anmoder derom, skal køber umiddelbart efter reklamationen, for købers regning og risiko, returnere den angivelige mangelfulde vare til sælger i original emballage. Sælger forbeholder sig ret til kun at modtage den angivelige defekte del.

10. Immaterielle rettigheder

Enhver leverance af produkter sker med respekt af de pågældende producentens immaterielle rettigheder, og sælger er uden ansvar af nogen art for købers handlinger i strid med disse rettigheder.

11. Ansvarsbegrænsning

Et erstatningskrav overfor sælger kan ikke overstige fakturabeløbet for den solgte genstand, idet omfang andet ikke følger af dansk rets ufravigelige regler om produktansvar. Sælger fraskriver sig ethvert ansvar for tabt data. Dette gælder ydermere under indlevering af produkter til reparation. Køber har ansvaret for backup af alt eksisterende data på indleverede produkter.

12. Ejendomsforbehold

Sælger forbeholder sig ejendomsretten til leverede varer, indtil hele købesummen inklusive leveringsomkostninger samt eventuelle renter og omkostninger er betalt fuldt ud. Køber forpligter sig til at holde leverancen forsikret og skadefri, indtil hele købesummen er lagt.

13. Lovvalg og værneting

Lovvalget er dansk ret og enhver tvist mellem køberen og Unoliving.com i anledning af køberens køb af varer fra unoliving.com, skal afgøres ved Retten i Århus.

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 27.04.2023

.